Tässä minun lilliputti raparperimaa! :D |
Ilmat ovat nyt suosineet ja kesä on täällä!!!!<3
Jos nurmikko on vihreämpää aidan toisella puolella, niin ovat myös raparperit isompia! :D
Olen 2 vuotta epätoivoisesti koittanut saada itselleni raparperimaata tontin nurkkaan ja se pysyy vaan lilliputtimaana. Naapurilla muutaman metrin päässä
raparperit vaan kasvaa ja kasvaa. :D
No onnekseni meillä on niin ihana naapuri, että saan käydä napsimassa sieltä satoa,
kun oma ei vaan kasva.
Mutta asiaan... Tein eilen ihan milettömän hyvää raparperipiirakkaa ja
haluan nyt jakaa ohjeen teidän kanssanne!
Raparperit ovat nyt parhaimmillaan eli kaikki kokeilemaan tätä reseptiä!
On ihan mielettömän hyvää!!!!!!!!!!!
Ja tässä se naapurin, jossa käyn lainaamassa satoa. |
Raparperi-cashewpiirakka
50g voita
50g rypsiöljyä
2dl sokeria
3 munaa
1dl kermaviiliä
3dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
150g raparperia
1tl perunajauhoja
1-2dl paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rypsiöljy vatkaimella yhteen.
Sekoita joukkoon
sokeri, munat, kermaviili ja jauhot, joihin on yhdistetty leivinjauhe.
Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija
on n. 24 cm.
Sekoita perunajauho raparpereihin ja rouhi cashewpähkinät.
Sekoita perunajauho raparpereihin ja rouhi cashewpähkinät.
Levitä
raparperit ja sen jälkeen pähkinät piirakan päälle.
Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia 200°c.
Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia 200°c.
Piirakan päälle voi siivilöidä tomusokeria ennen tarjoilua.
Itse laitoin kylkeen Flora vanillaa, mutta varmasti jäätelön kanssa myös toimisi täydellisesti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti