sunnuntai 25. toukokuuta 2014

RAPARPERI-CASHEWPIIRAKKA


Tässä minun lilliputti raparperimaa! :D
 
 Ilmat ovat nyt suosineet ja kesä on täällä!!!!<3
Jos nurmikko on vihreämpää aidan toisella puolella, niin ovat myös raparperit isompia! :D
Olen 2 vuotta epätoivoisesti koittanut saada itselleni raparperimaata tontin nurkkaan ja se pysyy vaan lilliputtimaana. Naapurilla muutaman metrin päässä
 raparperit vaan kasvaa ja kasvaa. :D
No onnekseni meillä on niin ihana naapuri, että saan käydä napsimassa sieltä satoa, 
kun oma ei vaan kasva.
Mutta asiaan... Tein eilen ihan milettömän hyvää raparperipiirakkaa ja
 haluan nyt jakaa ohjeen teidän kanssanne! 
Raparperit ovat nyt parhaimmillaan eli kaikki kokeilemaan tätä reseptiä! 
On ihan mielettömän hyvää!!!!!!!!!!!
Ja tässä se naapurin, jossa käyn lainaamassa satoa.



 Raparperi-cashewpiirakka

50g    voita

50g    rypsiöljyä

2dl     sokeria

3       munaa

1dl     kermaviiliä

3dl     vehnäjauhoja

1 tl     leivinjauhetta



Täyte:
150g   raparperia

1tl      perunajauhoja

1-2dl      paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rypsiöljy vatkaimella yhteen. 
Sekoita joukkoon sokeri, munat, kermaviili ja jauhot, joihin on yhdistetty leivinjauhe.
Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan,  jonka halkaisija on n. 24 cm. 
Sekoita perunajauho raparpereihin ja rouhi cashewpähkinät. 
Levitä raparperit ja sen jälkeen pähkinät piirakan päälle.
Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia 200°c. 

Piirakan päälle voi siivilöidä tomusokeria ennen tarjoilua. 
Itse laitoin kylkeen Flora vanillaa, mutta varmasti jäätelön kanssa myös toimisi täydellisesti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti