tiistai 17. kesäkuuta 2014

KAURAISET SUKLAACOOKIET




Ei uskoisi, että eletään kesäkuuta...mikä tuuli ja tuiverrus, hyrrrrrr! 
Tein tänään näitä mielettömän hyviä kauralastuja.
Iltapalalla oli pakko hiukan herkutella! :)
Sain tämän reseptin työkaveriltani jokunen aika sitten ja
näistä tuli kertaheitolla ykkössuosikkeja!!!!
Niin helppoja tehdä, vaikka lastenkin kanssa ja voi taivas miten hyviä!!!!!!
Itse tein nämä gluteenittomana versiona kaurajauhoista.


1 ½ dl                 juoksevaa Oivariinia 
1 dl                      sokeria
1 dl                      fariinisokeria
1                          muna
2 dl                     vehnäjauhoja/kaurajauhoja
2 dl                     pikakaurahiutaleita
1 tl                      leivinjauhetta
100 g                 taloussuklaata
2 dl                    cashewpähkinöitä ( paahdettu ja suolattu)
1 kpl                  maxi Tupla suklaapatukka
 
 Vaahdota Oivariinia ja sokereita sähkövatkaimella, kunnes vaahto vaalenee.
Lisää muna, vatkaa seos hyvin.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. 
Rouhi suklaat ja pahkinät melko hienoksi rouheeksi. 
Lisää ne taikinaan ja sekoita.
 
Ota taikinasta lusikalla nokareita (halkaisija 2 ½-3cm) pellille  ja muotoile hieman, jotta tulee tasakokoisia keksejä. 
Tästä satsista tulee noin neljä pellillistä, jos jokaisessa on 9 keksiä. 
Muista jättää ympärille leviämisvaraa!
 
Paista keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa n. 13-15-min tai kunnes keksit ovat kypsiä ja hieman ruskistuneita.




Minä toivotan ihanaa juhannusta kaikille ja toivotaan ilmojen suosivan tätä keskikesä juhlaa! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti