torstai 15. toukokuuta 2014

PÄÄRYNÄ-KINUSKIKAKKU





Tässä aivan loistava ohje aurajuuston ystäville! 
Todella yllättävä makean ja suolaisen yhdistelmä. :)
 Törmäsin ohjeeseen Valion sivuilla ja tässä oma versioni, jota en pahemmin muuttanut tuosta alkuperäisestä!
Tätä kannattaa kokeilla! 

Pohja

150  g kaurakeksejä
50 g Voita
50  g Snickers suklaapatukkaa

Täyte

liivatelehteä
2  dl kuohukermaa
2 prk Päärynä-kinuskirahkaa (Valio)
1  rkl sokeria
2  tl vaniljasokeria

Pinnalle

75  g Aurajuustoa
200  g kivettömiä tummia viinirypäleitä
tuoretta minttua

Hienonna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja veitsellä hienonnettu suklaapatukka.
Taputa seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).
Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään n. 5 min ajaksi.
Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja sokerit.
Valuta vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl). 
Lisää liivateseos rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
 Lisää viimeisenä kermavaahto. Sekoita varoen.
 Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa 4 - 6 t tai seuraavaan päivään.
 
 Koristele viinirypäleillä, aurajuuston paloilla ja mintulla.


Itse lisäsin vielä ennen tarjoilua kinuskikastiketta kakun päälle! :)
 
 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti