Tässä aivan loistava ohje aurajuuston ystäville!
Todella yllättävä makean ja suolaisen yhdistelmä. :)
Törmäsin ohjeeseen Valion sivuilla ja tässä oma versioni, jota en pahemmin muuttanut tuosta alkuperäisestä!
Tätä kannattaa kokeilla!
Pohja
150 g | kaurakeksejä |
50 g | Voita |
50 g | Snickers suklaapatukkaa |
Täyte
4 | liivatelehteä |
2 dl | kuohukermaa |
2 prk | Päärynä-kinuskirahkaa (Valio) |
1 rkl | sokeria |
2 tl | vaniljasokeria |
Pinnalle
75 g | Aurajuustoa |
200 g | kivettömiä tummia viinirypäleitä |
tuoretta minttua |
Hienonna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja veitsellä hienonnettu suklaapatukka.
Taputa seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).
Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään n. 5 min ajaksi.
Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja sokerit.
Valuta vesi liivatelehdistä.
Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl).
Lisää
liivateseos rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Lisää
viimeisenä kermavaahto. Sekoita varoen.
Kaada täyte vuokaan. Peitä
kelmulla.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa 4 - 6
t tai seuraavaan päivään.
Koristele viinirypäleillä, aurajuuston paloilla ja
mintulla.
Itse lisäsin vielä ennen tarjoilua kinuskikastiketta kakun päälle! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti