lauantai 14. helmikuuta 2015

LASKIAISPULLAT






PULLATAIKINA

5 dl kevytmaitoa
50 g tuorehiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria 
2 rkl kardemummaa 
1 tl suolaa 
n. 15 dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia

voiteluun 1 muna
pinnalle sokerisydämiä tai raesokeria

MANTELIMASSA
80 g mantelijauhetta
1 dl tomusokeria
1 munanvalkuainen
pari tippaa karvasmantelia

MANSIKKASOSE
2 dl pakastemansikoita
½ dl hyytelösokeria

KERMAVAAHTO
2 dl vispikermaa
vaniljaa 



Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. 
Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon.
Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola.
Lisää noin puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa hetken aikaa.
Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten.
Lisää voisula loppuvaiheessa.
Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta ja kädestä.
Mitä pehmeämpi taikina on, sitä kuohkeammat on pullat.

Peitä kulho liinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa noin 45 min, kunnes taikina on 
kohonnut kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina noin neljään osaan ja muotoile paloista tankoja.
Jaa kukin tanko yhtä suuriin paloihin ja pyöritä paloista pullia.

Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle ja anna nousta vielä liinan alla vähintään 15 min.

Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele päälle sydämet7raesokeria.

Paista pullia 225 asteessa 10-15 min., kunnes pullien pinta on kauniin ruskea.


Mantelimassa

Sekoita mantelijauhe, tomusokeri, munanvalkuainen ja karvasmanteli keskenään.


Mansikkasose

Sose kannattaa tehdä edellisenä päivänä, niin se ehtii kiinteytyä kylmässä.
Sulata kattilassa jäiset mansikat ja hyytelösokeri.
Anna kiehahtaa ja jatka keittämistä muutaman minuutin pienellä lämmöllä.
Sekoita mansikoiden rakenne rikki.

Sitten vaan kasaamaan pullia... :)
Lusikoi pohjan päälle joko hilloa tai mantelimassaa ja pursota vaniljalla maustettua kermavaahtoa päälle reilusti.
Kannen päälle vielä ripaus tomusokeria ja eikun nauttimaan! :)


 
 





 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti