En millään muista mistä tämän reseptin alunperin bongasin joskus
syksyllä, mutta jos joku omakseen tunnistaa, niin hihkaise!
Rosmariini on yksi suosikkini yrteistä.
Tämä ihanan mausteinen ja erilainen omenaleivonnainen on mitä maistuvin...
kannattaa kokeilla! :)
Jo syksyllä tätä tehdessäni päätin, että teen jouluksi glögin kanssa tätä herkkua.
Maut sopivat todella hyvin jouluiseen glögihetkeen.
Kakku ei sinänsä ole mikään kaunotar ulkomuodoltaan, mutta maku sitäkin parempi! ;)
Kakku on keikauskakku ja sopii tarjottavaksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kaverina.
VUOAN POHJALLE:
250 g Omenalohkoja
2 tl Kanelia
1 t Muskottipähkinää
1 tl Kardemummaa
½ tl Neilikkaa
2 tl Rosmariinia
2 rkl Hunajaa
2 rkl Sitruunamehua
75 g Voita
Vajaa dl Muscavado-sokeria
TAIKINA:
150 g Voita
1 ½ dl Sokeria
2 Kananmunaa
1 tl Leivinjauhetta
1 tl Vaniljasokeria
5 rkl Sitruunamehua
2 ½ dl Vehnäjauhoja
Sekoita kulhossa hienonnettu rosmariini ja muut mausteet. Lisää joukkoon sitruunamehu ja juokseva hunaja.
Pyörittele omenalohkot mausteseoksessa huolellisesti.
Kaada umpinaisen vuoan pohjalle sulatettu voi ja ripottele päälle muscavado-sokeria vajaa desi.
Lado päälle omenalohkot.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen taikinaan. Lisää lopuksi sitruunamehu.
Levitä taikina omenoiden päälle ja paista 175 asteessa
noin 45 min. Anna jäähtyä 5-10 min ja kumoa.
Ja eikun herkuttelemaan! :)
-Lapanen-
Oi että mikä ohje! Ihana!! :) Oikein hyvää Joulupyhien jatkoja teille! <3
VastaaPoistaKiitos, tässä on kyllä ihana makujen sinfonia! :)
PoistaJoulun aika mennyt kuin siivillä...Paljon hyvää ruokaa ja seuraa.
Ei ole koneella ehtinyt istumaan. Mukavaa loppu vuotta myös teille Kodin Onni ja mahtavaa ja riemukasta Uutta Vuotta! <3