tiistai 8. huhtikuuta 2014

PATALEIPÄ

Monessa blogissa esillä ollut pataleipä tuli tänään testattua ja oli kyllä todella hyvää!
Itse käytin vehnäjauhoja ja tattarijauhoja. 
Patana toimi pyrexin perus lasinen ja kannellinen pata. Seuraavaksi aion laittaa pellavarouhetta mukaan.


 Inspiraation sain Kodin Onni - blogista



  Ohje on todella helppo ja yksinkertainen:

2 tl suolaa

1 tl kuivahiivaa

7 dl vehnäjauhoja
 (Tässä versiossa käytin vehnäjauhoja 5 dl ja tattarijauhoja 2dl)

3 ½ dl reilusti kädenlämpöistä vettä n. 42 astetta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lämmin vesi nopeasti joukkoon, älä vaivaa! 
Peitä kulho tuorekelmulla tiiviisti ja jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön reiluksi 12 tunniksi. Jauhota pöytä ja kumoa taikina. Taittele taikina palloksi (älä edelleenkään vaivaa!) ja jätä kohoamaan liinan alle noin puoleksi tunniksi.
Laita kannellinen pata kylmään uuniin ja kuumenna uunia puoli tuntia 225 asteessa.
Ota pata uunista ja laita taikina pataan. Paista kannella peitettynä noin puolituntia, ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia.

Kannattaa kokeilla! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti